Omgeving

Natuur: 
In en rondom Nunspeet zijn er verschillende soorten natuur. Van mooie  loof- en dennenbossen tot heidevelden en zandverstuivingen en van het  Veluwemeer tot de Hierdense beek. Op verschillende plekken op deze site  zag u al voorproefjes hiervan.

Actief: 
Voor de watersportliefhebbers zijn het Veluwemeer en het IJsselmeer vlakbij. Tevens ligt op 10 minuten lopen vanaf ons park, een mooie recreatieplas, de Zandenplas. Hier kan men naar hartelust zwemmen en zonnen op het strand. Voor de paardenliefhebbers zijn er bijzonder mooie ruiterroutes die vanaf  "De Witte Wieven" starten. Routes voor aanspanningen starten ook dicht in de buurt. Sportvissers kunnen hun hart ophalen aan de IJssel, het Veluwemeer of in de grachten van Elburg. In en rondom Nunspeet zijn prachtige fietstroutes.  Op de receptie zijn diverse soorten fietsen te huur. Ook voor de moutainbikers zijn er routes in de omgeving. Wat te denken om wild in het bos te ontmoeten onder begeleiding met Jan Niebeek. Meer info op het VVV-kantoor.

De hanzesteden Zwolle en Kampen en het vestingstadje Elburg zijn zeker een bezoekje waard. Ook het koninklijke dorp Apeldoorn is op nog geen 25 minuten rijden en zeker een dagje winkelen waard.

Subtropisch zwembad De Brake in Nunspeet
(op 5 autominuten rijden)
Sport- en recreatiecentrum De Brake biedt naast een gezellig zwembad, een bowling- en partycentrum, sporthal, zwemmersbar en een sportcafé. Het zwembad heeft vele faciliteiten zoals een subtropisch recreatiebad met 3 spectaculaire glijbanen, whirlpool, jetstreams, turks stoombad waterkreek en vele andere facaliteiten.

Fietsen en wandelen:
Genieten in de bossen: huur een fiets op de receptie. Vanuit ons park maakt u schitterende fietstochten in de veluwse bossen mààr ook richting Elburg/Harderwijk.

Bekijk de routes

Attractieparken/bezienswaardigheden: 

 

Evenementenkalender VVV:

Winkelen:

  • Koopavond Nunspeet: Vrijdagavond 

Markten

  • Dinsdagochtend: weekmarkt Elburg/Ermelo
  • Woensdagochtend: weekmarkt Epe
  • Donderdagochtend: weekmarkt Nunspeet
  • Zaterdagochtend: weekmarkt Harderwijk
  • Eibertjesmarkt Nunspeet (dinsdag in hoogseizoen)